Kokbok: All världens maträtter – Kinesiskt kök

All världens maträtter – Kinesiskt kök
Emily Hahn
Albert Bonniers Förlag

Via mina svärföräldrar fick jag tag i den för mig ovärderliga ”Kinesiskt kök”. Den ser inte mycket ut vid första anblicken, men vilken guldgruva! Om du får möjlighet att lägga vantarna på denna kokbok från 1970 så passa på. Fantastiska recept som är svåra att hitta i andra kokböcker, intressanta texter om matens historia och full av kitschiga bilder. Boken består av en ren receptbok och en textbok med bilder och kuriosa.

Andra bloggar om:

Ett svar på “Kokbok: All världens maträtter – Kinesiskt kök”

  1. ”Sichuan Cookery” av Fuchsia Dunlop är ett måste i kokboksväg!
    På svenska tror jag ”Det kinesiska köket” från första hälften av 90-talet på ICA-förlaget är det mest autentiska.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.