Alltid ett gott och enkelt tillbehör som ger både fräschör och styrka till menyn är denna gurksallad. Ändå sen vi för första gången åt den på en sylta i Chengdu har vi varit sugna på att laga den själva och nu har vi äntligen fått till ett bra recept.
Ingredienser (ca 4-6 personer som en del av en större middag)
2 medelstora gurkor (ekologiska givetvis!)
1 tsk kinesisk soja
1 msk ljus rivinsvinäger
1 msk socker
2 tsk sesamolja
0,5 tsk chiliolja
0,5 tsk salt
Såhär gör du:
- Skala gurkorna och dela dem på längden i två delar, skrapa ur kärnorna med en liten sked.
- Skär gurkorna på snedden i 0,5 cm tjocka skivor.
- Blanda ihop soja, vinäger, socker, sesamolja, chiliolja och salt i en skål.
- Lägg i gurkorna och rör om så att dressingen fördelas jämnt.
- Kyl några minuter i kylskåp innan salladen ska ätas.
Andra bloggar om: Kinesiska recept, Kinesisk mat, Gurksallad, Sichuan
hej!
Testa Ningtsus Sichuanolja, istället för chiliolja. Det är en riktigt god typ av chiliolja med sichuanpeppar!
Jag älskar den!