Recept: Kyckling med cashewnötter

Det här är en rätt som har anammats av det thailändska köket (då kallas den Gai Phad Medd Mamoeng), men ursprunget är kinesiskt. Det finns en hel uppsjö av olika varianter på kyckling med cashewnötter och det recept jag kommer att visa här är ett enkelt vardagsrecept med vissa egna modifikationer.

Ingredienser (ca 4 pers):
400 g kycklingbröst
1-2 dl orostade cashewnötter
4 msk jordnötsolja
8 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul lök
8 salladslökar
2-3 msk kinesisk soja
1-2 msk ostronsås
en nypa salt
1 dl vatten

Såhär gör du:

  1. Putsa kycklingbrösten och skär dem i tunna strimlor
  2. Krossa vitlöksklyftorna, skär löken i klyftor, slanta morötterna och skär salladslöken i 2 cm långa bitar
  3. Värm upp woken och häll i hälften av oljan
  4. Lägg i cashewnötterna och rosta tills de är gyllenbruna, lyft därefter ur dem med hålslev
  5. Öka värmen ordentligt (fullt fräs), lägg i kycklingen och vitlöken och woka tills kycklingen har vitnat och känns fast
  6. Häll på sojan och hälften av ostronsåsen
  7. Ta ur kycklingen ur woken
  8. Häll i resten av oljan, lite salt och woka löken och morötterna i ca en minut
  9. Lägg tillbaka kycklingen i woken
  10. Häll på vattnet och resten av ostronsåsen och låt det sjuda tills dess att bara lite sås återstår
  11. Häll i cashewnötterna och salladslöken och låt allt bli varmt
  12. Servera med ris (och en kall Tsingtao)

Andra bloggar om: ,

Ett svar på “Recept: Kyckling med cashewnötter”

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.