Recept: Rostat salt och peppar

Trevligt tillbehör, bland annat till räkbollar eller varför inte friterade skorpioner

Ingredienser:
5 msk salt
1 msk hela Sichuan-pepparkorn
0,5 tsk hela svartpepparkorn

Gör så här:

  1. Sätt en tjockbottnad stekpanna över stark värme och häll i salt och pepparkorn.
  2. Sänk värmen till måttlig och låt blandningen rostas i 5 minuter under omrörning tills dess att den är lätt brynt (se till så att den inte bränner vid).
  3. Stöt alltsammans i en mortel tills dess att det blir ett fint pulver.
  4. Skaka de stötta kryddorna genom en sikt eller ett fint durkslag.
  5. Klart!

Andra bloggar om: ,

2 svar på “Recept: Rostat salt och peppar”

  1. Tack för tipset.
    En annan, generell, fråga.
    I de flesta recept används Maizena som mjöl
    i redning och vid marinering av t.ex kyckling.
    Jag har använt tapioka istället.
    För och nackdelar, någon?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.