Trevligt tillbehör, bland annat till räkbollar eller varför inte friterade skorpioner…
Ingredienser:
5 msk salt
1 msk hela Sichuan-pepparkorn
0,5 tsk hela svartpepparkorn
Gör så här:
- Sätt en tjockbottnad stekpanna över stark värme och häll i salt och pepparkorn.
- Sänk värmen till måttlig och låt blandningen rostas i 5 minuter under omrörning tills dess att den är lätt brynt (se till så att den inte bränner vid).
- Stöt alltsammans i en mortel tills dess att det blir ett fint pulver.
- Skaka de stötta kryddorna genom en sikt eller ett fint durkslag.
- Klart!
Andra bloggar om: Kinesiska recept, Kinesisk mat
Tack för tipset.
En annan, generell, fråga.
I de flesta recept används Maizena som mjöl
i redning och vid marinering av t.ex kyckling.
Jag har använt tapioka istället.
För och nackdelar, någon?