Recept: Wokad tofu med babyspenat

I Kina är inte tofu något som enbart äts av vegetarianer, tvärtom är det en mycket välanvänd råvara i många goda rätter. Ett enkelt exempel på en sådan är denna wok.

Receptet är beräknat för 4-6 personer och jag kan rekommendera det tillsammans med någon wokad grönsak, t ex wokad bok choi eller wokade brytbönor.

Ingredienser
600 g fast tofu
2 + 4 msk kinesisk soja
4 msk jordnötsolja
2 msk riven ingefära
300 g babyspenat
300 g sockerärter
4 krossade och hackade vitlöksklyftor
4 tsk sambal oelek
1 tsk socker
2 dl rostade cashewnötter

Så här gör du

  1. Skär tofun i kuber (ca 2×2 cm).
  2. Blanda ihop 2 msk soja, olja och ingefära i en skål och låt tofun marinera däri i minst 30 minuter.
  3. Hetta upp en wok och fräs tofun (med sin marinad) i 5-6 minuter. Ta därefter upp tofun.
  4. Lägg i vitlök, sambal oelek och sockerärter ock woka i ett par minuter.
  5. Lägg i spenaten och woka i knappt en minut. Spenaten ska bara mjukna.
  6. Lägg tillbaka tofun och häll på den återstående sojan och sockret. Låt allt bli varmt.
  7. Strö över cashewnötterna.

Servera
Servera med ris och någon wokad grönsak.

Om detta gav er mersmak på tofu så hittar ni en annan klassiker här; Ma po do fu (den koppärriga kvinnans tofu).

Andra bloggar om: , ,

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.