En ful och en gul – nu med sprit!

Som tidigare meddelats var den populära restaurangen En ful och en gul på Erstagatan i Stockholm under en längre period av med sitt utskänkningstillstånd. Tydligen hade diverse oegentligheter med bokföringen lett till denna bestraffning. Restaurangen kämpade dock på och lyckades tack vare den underbara maten leva kvar och fortsätta fylla lokalen. Nu är gamla synder glömda och förlåtna och man kan återigen få in en Tsingtao till dumplingsen om man så önskar.

Vi bestämde oss för att fira denna begivenhet (bland annat) och besöka En ful och en gul. Menyn är i princip densamma som sist vi var där och denna gång festade vi loss på de klassiska Pekingdumplingsen, sesamkryddade pilgrimsmusslor, kokta glaserade revbensspjäll (Lindas favorit) och Hongkong-soppa. Allt detta avslutades med palmbladspannkakor med glass och sköljdes ned med Tsingtao och Oolong-te. Mums!

Andra bloggar om: , ,

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Besökte en F/G i helgen med kinesiska gäster. Katastrof…kort utryckt. Huvudmannen var visserligen rätt trevlig i början och talade mandrin men efter att ha severat första kannorna té så fick vi gå pcj be om varmt vatten som tog en eveighet. efterhand så började personalen äta själva, och sket i oss fullständigt. Den unga dam som till slut dök upp med vatten dumpade helt sonika vattenbryggaren på bordet, vägrade prata varken engelska eller mandrin (iofs inget krav bara för att man har asiaatiska rötter) och återgick till att mumsa sin mat. Maten så; förätterna läckert upplagda smakade bra men sedan bar det utför. Revbenspjäll, lam, mm var dränkta i supersalt sås, ostron och/eller hoisin; mina gäster satt och hostade av sältan. grönsakerna som simmade runt i den bruna gojan var mjuka och intetsägande. På det hela taget fick vi skämmas för Sverige, kineska restauranger i Stockholm och en massa annat.

Lämna en kommentar

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: