Restaurang: Ming yuan – lovar runt håller extremt tunt

Wontons

Betyg: 1 av 10

Ryktet (artikel i DN) om att restaurang Ming Yuan hade en kinesisk mästerkock nådde mina öron och en middag där var ett måste. Så här i efterhand borde jag kanske kontrollerat mina källor bättre. Besviken är bara förnamnet.

Dim Sum enligt Ming Yuan

Vi provade Dim Sum Middag (räkdumplings, fläskdumplings, currypuffar, vårrullar samt stekta nudlar) och oxfilé i het järngryta som i Sichuan. När det gäller Dim Sum Middagen var skulle jag tippa på att allt var halvfabrikat, så när som på grönsakerna i de stekta nudlarna (kål och paprika).

De dumplings jag fick var smaklösa, sega kreationer som serverades med… sweet chili sås. Färdigköpt sweet chili sås. Vårrullarna bestod av vårdegsblad med en försvinnande tunn fyllning av mosade räkor. Currypuffarna verkade ha utgått. De stekta nudlarna med grönsaker smakade Mrs Chengs Soya och hade ingen annan kryddning än just sådan. Till det hela fanns inga såser eller tillbehör. Soyan på bordet var en mörk sak utan någon som helst karaktär förutom fadd.

Oxfilén i järngryta var visserligen helt OK. Om du hade fått in den svenniga på kvarterskrogen runt hörnan. Kinesiska klassiska smaker lös med sin frånvaro och det tillhörande riset var allt annat än ångat. Dessutom hade det nog sett bättre dagar eftersom det troligtvis inte var gjort under dagen.

Så, Ming Yuan må ha en kock i köket. Men någon mäster är han definitivt inte. Och kinesisk? Troligtvis inte.

Uppdatering: Ming Yuan har stängt.

Andra bloggar om: , ,

Delta i diskussionen

7 kommentarer

 1. Jag har också hört om ryktet at Ming Yuan är en av de främst bästa kinesiska krogar i stan, så jag bestämde mig för att prova på deras rätter för middag.
  Jag måste säga att jag är förvånad om deras betyg ni gett dom, för när jag var där igår och beställde deras revpenspjäll på pekingvis, friterade jätteräkor med majonäs var jag mer än bara nöjd. så jag kan inte förstå hur dem har fått ett så lågt betyg. Min fru var också extremt nöjd med hennes mat. framför allt dem ångkokta prilgrimsmusslor med glasnudlar.
  Jag skulle definitivt rekommendera restaurang Ming Yuan för en söndags middag med familjen. men på den negativa sidan var deras dekoration i restaurangen var inte särkilt mysigt och därför ger jag dem 8 ut av 10.

 2. Om jag säger såhär; går du till Wedholms fisk och får Euroshoppers djupfrysta fiskpinnar att äta, då skulle du bli ganska missnöjd. Det var väl ungefär så vår middagsupplevelse på Ming Yuan såg ut. Wonton/Dim Sumen var tveklösa halvfabrikat och det är inte vad jag förväntar mig från en restaurant som påstår sig ha en välrenommerad kock i köket. Därav betyget.

  Nu kan det såklart vara så att vi kom dit på en dålig dag och valde dåliga rätter, men återigen, djupfrysta halvfabrikat på restaurant med pretentioner = lågt betyg.

 3. Jag vet hur Ming Yuan restaurangen är på riktig. Ägaren är väldigt elaka och använder arbetskraft med väldigt låg lön. De försöker spara så mycket som möjligt och det är en anledning varför maten inte smakar som de borde vara. Nej, man ska aldrig återvända till dem.

 4. I researchsyfte inför en artikel om kinakrogar åt jag ”revben marinerade på pekingvis” eller nåt liknande från förrättsmenyn och fick två små torra revben med sötsliskig sås på, som bättre hörde hemma i en soptunna.

  Daniel Asplund, bara det faktum att de serverar friterade jätteräkor (slentrianrätt) med majonnäs (i kinamatsammanhang en horrör, såvida det inte är en väldigt experimentell och innovativ rätt, vilket med tanke på rättens komposition det inte verkar vara) är avskräckande.

  Vill ni ha god dimsum rekommenderar jag Aroydee på Stora Nygatan 1 i G:a Stan. Cheong Fun med räkor är ett måste. Liksom gröt, kanske den med salt kött och salta ägg. I nödfall funkar även Lucky Garden eller Chopsticks.

 5. Space babe, tack för tipset! Vi ska defintivt ta ett besök till G:a Stan, så snart vi är redo för restaurantbesök igen (jag är pappaledig med dotter 10 månader).

Lämna en kommentar

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: