Minns en kväll i Shanghai…

Sitter på tåget ner till Skåne och tittar på kommande avsnittet av Kinas mat. När jag guidas genom Kantons matmarknad med oerhörd djurvariation minns jag den där kvällen i Shanghai när vi och några nyfunna vänner begav oss ut i miljonstaden myller för en brakmiddag.

”Är det något ni inte äter?” frågade vår infödda vän innan hon börjar beställa till oss alla. ”Nja, inte så gärna jätteudda saker som manet,” svarar vi fegt. 20 minuter senare står rätterna där, uppradade och rykande varma. Så kommer tallriken med skorpioner. Med viss tvekan lyfter vi pinnarna, grabbar tag i en nyfriterad liten rackare och biter till… Inte alls tokigt tycker jag – framförallt inte om man doppar dem i pepparblandningen först. Linus är inte lika övertygad om dess förträfflighet men äter snällt det han serveras.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Å, vad roligt att hitta en blogg om Kinesisk mat! Även jag hittade bloggen när jag googlade, efter att ha sett SvT:s nya matprogram från Kina. Hoppas du uppdaterar med lockande recept!

  2. Hej! Kommer den här bloggen att bli aktiv igen? Vore spännande att få upp en aktuell lista på restauranger i Stockholm med riktigt kinesiskt kök.

  3. Hej Rauan! Jaa du, bloggen kommer säkert att bli mer aktiv igen, men just nu är det lite mycket annat med två småbarn. Vi längtar själva efter att ge oss ut och testa av alla nya restauranter i Stockholm! /Linus

Lämna en kommentar

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: